airbag en gordels spontaan afgegaan!!

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Porsche
Merk
Porsche
Model
Cayenne
Type
Cayenne
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
10688
Gepost: 21-02-2011 20:58
Professional

vwgoeroe

1ste schade hersteller
Universeel

Lid sinds: 18-02-2011
15 bijdragen

hallo, ik heb een vreemd verhaal ,   na een voorschade reparatie waarbij de stuur en dashbord airbag en alle 4 de gordelspanners zijn afgegaan, zijn deze uiteraard vervangen door nieuwe (orginele onderdelen) , daarna is de auto (rijdend op de autoambulance) naar de porsche dealer gegaan om de airbag module te resetten , dit lukte in eerste instantie niet doordat er geen accuspanning was. en geen spanning op de computers . toen de monteur de airbag module (die onder de armsteun zit tussen de voorstoelen lospakte van de auto , gingen de gordijnairbags en alle 4 de gordels af!.  de monteur is zich natuurlijk rot geschrokken  .  nou is mijn vraag hoe worden de gordijnairbags geactieveerd bij een aanrijding, waar zit de crash sensor die de vertaging meet?

en zou dit door statische lading (van de monteur) ook geactiveerd kunnen worden

op het voorfront onder de koplampen zitten aan links en rechts een gele sensor maar die zijn voor de stuur en dashbord airbags.dacht ik .

 

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken