Cayenne heeft bij warme motor geen vonk

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Porsche
Merk / model / type
Porsche Cayenne Cayenne
Bouwjaar
2004/6
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Elektronica
Foutcodes
Motor
Ontsteking

Aantal reacties: 87
Aantal maal bekeken: 1496

Gepost: 18-12-2017 12:36
Professional

Olliegasselt

Directeur / eigenaar
123bestelauto.nl
Anders/Overig

Lid sinds: 15-12-2017
34 bijdragen

Goedemiddag collega’s , 

ik ben redelijk nieuw hier en hoop van jullie expertise gebruik te mogen maken maar ook met mijn expertise andere te kunnen helpen . 

Het probleem waardoor ik voor het eerst in mijn leven met de mond vol tanden sta is het volgende : 

 

binnengebracht is een keurig verzorgde en dito onderhouden Porsche Cayenne 3.2 V6 met handbak . Naar mijn idee de meest veilige keuze die je bij een cayenne kan maken . 

De cayenne kwam binnen met het probleem dat hij netjes startte maar binnen een paar tellen uitviel . Diagnose secundaire brandstofpomp defect . Deze vervangen door een origineel VDO exemplaar en hiermee het probleem opgelost . 

 

Paar dagen later koud of warm zeer slecht starten en met lang doorstarten en de gaspedaal ingedrukt start de cayenne wel . Primaire pomp defect en deze samen met de brandstoffilter en drukregelaar vervangen voor origineel VDO materiaal via de dealer incl. beide relais . Probleem opgelost . 

Vervolgens een aantal dagen probleemloos totdat de cayenne koud voorbeeldig 20x start maar warm alleen met gigantisch lang doorstarten .  Brandstofpomp slaat keurig in bij het openen van de bestuurdersdeur en het bedienen van het contact .  

Verdacht ivm met het temperatuur gerelateerd probleem was de krukaspositiesensor . Deze vervangen door een aftermarketexemplaar wat geen enkel resultaat opleverde en naar mijn idee eerder een verslechtering . 

Foutcodes uitgelezen en daarbij kwamen de volgende codes in wisselende samenstelling van 2 codes per keer boven :

P0343 , P0344, P0367 & P0369 

 

hierop de nokkenaspositiesensoren gedemonteerd , gereinigd en geconstateerd dat sensor B ( uitlaatnokkenas ) niet meer helemaal fris was . 

De defecte nokkenassensor vervangen door een aftermarketexemplaar en de foutcodes gewist . 

Geen verbetering qua starten of lopen bij koud of warmstart !! 

 

Ik heb nu de 3 sensoren nieuw besteld bij Porsche om zeker te zijn dat het de juiste sensoren zijn en dat stukje al uit te sluiten . 

 

Ik neem aan dat een cayenne zijn ontstekingspuls ontleend aan de krukaspositiesensor ? 

Gemeten

Krukaspositiesensor 1x Nokkenaspositiesensor 2x Brandstofpomp primair Brandstofpomp secundair Brandstoffilter met terugslagklep Brandstofdrukregelaar

Uitgelezen met

VagCom , MaxScan , Foxwel , Wurth WoW

Foutcodes

P0343 , P0344 , P0367 , P0369

Downloads (2)

  • 26b581ed-013b-4278-84d7-603f6c1e0a74.jpeg
  • 891ce235-9b75-4ab5-ab40-a37d1cb29247.jpeg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.