Porsche cayenne slaat niet aan, nokkenassensor foutcode

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Porsche
Merk
Porsche
Model
Cayenne
Type
Cayenne
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005/
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
8145
Gepost: 21-12-2013 10:08
Professional

ottonic


Universeel

Lid sinds: 14-05-2012
98 bijdragen

Beste leden,

Ik heb hier een porsche Cayennen binnen gekregen;

de klacht is:

de klant wou even stoppen aan een winkel, net voor de klant de wagen wou uitzetten kreeg hij het gevoel dat de wagen begon te stotteren. de klant heeft toen de wagen uitgetzet. Toen hij terug opnieuw wou starten sloeg de wagen niet meer aan..;

ik heb ondertussen de gudmann er eens aangehangen. deze geeft foutcode 'nokkenassensor bank1  signaal ontbreekt' weer.

Nu ik heb de motor eens bekeken , maar wat me daar opviel is dat aan de motor alle 6 aanzuigingen aan de bestuurderskant is, en de 6 uitlaten aan de passagierkant bevinden? dit is toch raar voor een V6?  dacht normaal 3 uitlaten bestuurderskant en 3 uitlaten passagierkant tegen tekomen... ook bank 1 kan ik niet vinden. het is precies 1 grote cilinderkop.? is dit dat wel een echte V6?

Kent iemand dit probleem? mijn vermoeden van defect gaat meer uit naar versprongen distributie ketting. want als ik de parameters neem van motortoeretal krijg ik 160 tr/min ipv 850tr/min. dus denk wel dat d sensor signaal geeft maar niet op het juiste moment..

Als er mensen mij hiermee kunnen helpen, laat maar weten.

als extra: de wagen heeft ook een LPG installatie.

Uitgelezen met

gudmann

Foutcodes

nokkenasssensor

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen