ESP melding

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Captur
Type
Captur I
Uitvoering
-
Bouwjaar
2015
Brandstof
Diesel
Reacties
6
Bekeken
304
Gepost: 10-05-2023 18:22
Professional

arjankempeneers

Lid sinds: 21-11-2007
145 bijdragen

Er is met de auto ergens overheen gereden. 2 lekke banden aan de rechter zijde. ANWB heeft thuiskomer en eigen velg gemonteerd, bouten waren niet te lang. De rechter voorvelg is gericht. Heb voor 2 nieuwe banden gemonteerd. Linksvoor heb ik rechtsachter gemonteerd. Velgen zitten allemaal op dezelfde plaats i.v.m. de sensoren. Achterbanden hebben een verschil van 1.5 mm profiel. 

Het volgende probleem doet zich voor. Ga met de auto rijden en bij een flauwe bocht gaat het ESP lampje (auto met slipteken) knipperen en motorvermogen valt weg. Dan kom je op recht stuk en telkens wanneer men gas geeft komt de storing terug. Na 500 - 1500 meter is de storing weg. Bandenmaat is in orde. Heb de auto nog niet uitgelijnd, maar stuur staat kaarsrecht. Wielbasis is exact gelijk. Wat opvalt is, dat de rem linksvoor warm wordt tijdens storing. Vermoedelijk door ingrijpen ESP

Gemeten

Heb de wielsnelheden en de sensoren bekeken tijdens knipperen, maar daar zie ik niets vreemd aan. Stuurhoeksensor geeft exact o graden aan bij recht stuur en reageert ook op verdraaiing. Gierhoeksensor en dwarsversnellingssensor reageren ook in de bochten en staan op vlak wegdek op 0.

Uitgelezen met

Bosch KTS

Foutcodes

Heb geen foutcodes. Ook niet tijdens rijden.

Bijgewerkt door arjankempeneers op 10-05-2023 18:24
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.