Brommem/dreunen Clio 2013 1.5 DCI

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Clio
Type
Clio IV
Uitvoering
-
Bouwjaar
2013/9
Brandstof
Diesel
Reacties
18
Bekeken
1149
Gepost: 12-10-2016 08:41
Professional

rene77

Directeur / eigenaar
Garage Burgwal
Universeel

Lid sinds: 21-11-2007
291 bijdragen

Goedemorgen,

Zijn hier al een tijdje aan het stoeien met een Clio 1.5 DCI uit 2013. Auto is ingekocht dus geen idee hoelang klacht er al in zit.

Bij het starten hoor je al een lichte brom/dreun en bij gasgeven wordt het steeds luider. Klinkt bijna als je gas geeft zonder luchtfilter.

Eerst alle motorsteunen bekeken en ook losgehad dus deze kunnen we uitsluiten (vooral die bij de D-riem is verdachte nr. 1) Uitlaat na de kat ook al losgehad en word het niet anders van.

Gisteren distributie losgehad en brandstofpomp laten controleren ( deze draaide heel zwaar, bijna niet te draaien met de hand soms, met "dode" punten erin ) Wat ons betreft niet normaal maar volgens onze dieselspecialist wel..

Herkend iemand dit geluid? Klinkt echt als een motorsteun die inwendig op het chassis ligt, maar alle drie de steunen al losgehad en dan motor laten draaien en geluid is dan exact zo. Luchtfilter e.d ook al losgehad.

WIj twijvelen toch aan iets achter de distributie maar daar valt niks aan te voelen/horen

Groet René

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen