Clio soms in noodloop

Renault
Merk / model / type
Renault Clio Clio III
Bouwjaar
2010/1
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Foutcodes
Motor

Aantal reacties: 3
Aantal maal bekeken: 146

Gepost: 18-07-2019 12:29
Professional

JarcoST


Autobedrijf van der Voort
Anders/Overig

Lid sinds: 24-08-2017
15 bijdragen

Hallo,

Hier een Clio uit 2010 staan met een 1.2 D4F 740 motor er in. Klant is eerste keer binnengekomen dat motor totaal niet reageerde op gaspedaal soms. Na contact aan uit meestal wel weer over.

Op dat moment de foutcodes 

DF079 Gasklepunit regelfout

DF196 Traject 1 Potmeter gasklep.

DF091 Circuit Intertia wiel R.A.

Sensorwaarden bekeken en geen afwijkingen aangetroffen. Hierop het gasklephuis vervangen i.v.m vaak defect zijn hiervan & adaptiewaardes gereset.

Klant een week of 2 gereden en weer zelfde storingscodes. Div stekkers van gasklephuis inespoten. Pootjes wat bijgebogen e.d. en leerwaardes gereset.

Nu zijn we weer week of 2 verder en klant weer terug met zelfde foutcodes. Klant geeft wel aan dat deze het gevoel heeft dat voordat storing daadwerkelijk optreedt ze het gevoel heeft dat die iets in gaat houden een paar dagen hiervoor.

Als we op dit moment alle sensorwaardes bekijken zien de ze er normaal uit. Beide trajecten van gasklep potentiometer lopen nagenoeg gelijk op. Soms even 2% verschil. Weet iemand hoeveel deze mogen verschillen 

Ook eerder wat gelezen omtrent software update om bandbreedte wijder te zetten. Renault dealer hier in de buurt zegt dat ook niks en geeft aan pas over week of 3 tijd te hebben om te kijken voor SW update 

Gemeten

Sensorwaarden

Uitgelezen met

Launh, Snap-On Modis

Foutcodes

DF079 Gasklepunit regelfout,DF196 Traject 1 Potmeter gasklep, DF091 Circuit Intertia wiel R.A.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.