Clio start niet meer

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Clio
Type
Clio II
Uitvoering
-
Bouwjaar
2000
Brandstof
Benzine
Reacties
10
Bekeken
1287
Gepost: 07-07-2017 21:43
Professional

VWrules


Schadeherstel

Lid sinds: 14-09-2015
39 bijdragen

 

Net voor sluitingstijd nog een weekendwerkje erbij : klant heeft getankt , wil weer vertrekken , auto slaat niet aan .

Nog niet eerder gebeurd volgens de eigenaar ...

Even vluchtig gecontroleerd : batterijspanning 12,4 V , geen lampjes , dus startonderbreker zou normaal nog ok zijn , starter draait normaal rond , maar motor slaat niet aan . Na een dosis remmenreiniger slaat hij wel aan , maar lijkt dan op 3 cilinders te draaien , erg onregelmatig , schuddende motor en duidelijke stank van slechte verbranding .

Na uitlezen : DF 006 klopsensor , DF 271 relais outputspanning , DF 012 verbinding injectie - AC .

Klant gemeld dat hij de Clio moet laten staan , is geen bij ons bekende auto , wie weet is dit een eerder probleem dat verergerd is en zegt hij dat het de eerste keer is om snel geholpen te worden , dat gebeurt wel meer !

Nu staat er mij uit een eerdere Renault herstelling nog voor dat meerdere circuits voor die DF 012 kunnen zorgen , maar de airco drukschakelaar zou wel eens de dader kunnen zijn , die heeft het vandaag bij 32 graden wel even warm gehad ! Iemand de schema's voor deze 1,4 - 16 V motor ? Code K4J (A7)

De DF 271 dan : de relais voor de brandstofpomp zit ergens ( de middenste ? ) in een rij van 3 (zwarte ?) relais in de kast onder de motorkap , dat zoeken we morgen wel even uit , misschien ergens een slecht contact , vermits hij wel aansloeg op remmenreiniger en dan wel blijft draaien .

DF 006 : de klopsensor is dezelfde als deze in een 1,2 , die hebben we liggen en kunnen we vervangen indien stuk .

Hopelijk is de klant eerlijk , want als hij zo al een tijdje rijdt is zijn katalysator er gegarandeerd aan .  

Iemand al ervaren ? Graag dan uw tips naar mogelijke oorzaak en verdere zoektocht , het is véél te warm om nog overuren te gaan maken , er zijn leukere activiteiten in het (normaal dan toch .... ) vrije weekend , waarvoor alvast dank !

 

 

 

Gemeten

batterij 12,4 V

Uitgelezen met

Delphi

Foutcodes

DF006 - DF271 - DF012

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.