Renault Clio 2004 valt uit

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Clio
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004
Brandstof
Benzine
Reacties
2
Bekeken
1950
Gepost: 10-02-2008 12:10
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
We zitten met de handen in het haar. Als de wagen vertraagt voor bv een rotonde of stoplicht, gaat hij bij warme motor dikwijls onder zijn stationair toerental vallen, waardoor hij stilvalt. Soms herpakt hij zich nog net en geeft hij een extra boost om zo terug stationair te draaien of te hoog.

Al rijdende kan het ook gebeuren, maar de symptomen zijn anders. Hij gaat een beetje inhouden, gasgeven, inhouden, gasgeven (vanzelf) en krijgt dan meestal even een boost, waardoor je een eindje vooruitschiet. Gisteren ging het lampje van de motorstoring branden, gelijk met de ESP en SERV lichtje (allemaal oranje). De motor gedroeg zich dan bijzonder vreemd. Hier staat er een filmpje van, let wel, het is 9MB groot, dus kan even duren voor het opengaat.

Mijn uitleesapparaat geeft 9 kansen van de 10 geen foutmelding. Hij is al 4 keer naar een officiƫle dealer geweest en daar is het net hetzelfde. Enige foutmelding die er onlangs was, was de bedrading van de smoorklep, maar die is na wissen nooit meer teruggekomen. Ook geeft hij een fout op de 2e lambdasonde, maar dat kan het volgens mij niet zijn, want de meeste RS rijders hebben die afgetaped door het gebruik van een sportuitlaat zonder problemen.

Het lijkt me echt of hij een probleem heeft met het (stationair) toerental aan te houden

Ik hoop echt dat iemand ons kan helpen.

Dank

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken