Renault Clio IV 0.9 TCe benzine slaat niet aan

Renault
Merk
Renault
Model
Clio
Type
Clio IV
Uitvoering
0.9 TCe Night&Day
Bouwjaar
2014
Brandstof
Benzine
Reacties
13
Bekeken
488
Gepost: 07-01-2021 22:32
Professional

GarageSSG

Monteur
Garage SSG
Universeel

Lid sinds: 29-02-2016
4 bijdragen

Goedendag leden.. We hebben hier een auto staan van een klant welke niet meer wilt aanslaan van het 1 op ander moment.
Is zonder problemen rijdend naar het werk gekomen en na werkdag wilt de auto niet meer aanslaan. Beide sleutels geprobeerd. Auto is hier in onderhoud en heeft de afgelopen maanden geen problemen gehad.
Startmotor gaat gewoon goed in de rondte.
Met remmenreiniger in de inlaat kan de auto gestart worden wat zou duiden op een mogelijk brandstofprobleem.
Brandstofpomp draait gewoon bij het op contact zetten en bij het losnemen van de aanvoerleiding op de brandstofrail komt hier ook benzine uit.
Brandstofdruk gemeten bij het op het contact zetten en starten is 3,5bar  (technische data geeft aan -> Brandstofpompdruk 5.2 bar ? Er staat niet beschreven of dit bij het op contact zetten / starten deze waarde moet zijn?)

Zodra word gestopt met remmenreiniger inspuiten valt de auto vanzelfsprekend uit.
Echter als er ongeveer ca 20-30 seconden lang remmenreiniger word ingespoten blijft de auto daarna gewoon wel op eigen kracht stationair lopen (niet helemaal zuiver) en kan er ook mee gereden worden alleen houd de auto erg in naarmate er meer vermogen gevraagd word.
Brandstofdruk is met draaiende motor ook 3,5bar stationair. 
Als de auto nu uitgezet word en daarna weer gestart word slaat deze wel weer gewoon keurig aan zonder remmenreiniger totdat deze weer een tijd afgekoeld is dan begint het verhaal weer vanaf vooraan.

Er zijn (nog) geen foutcodes aanwezig, ook niet na een paar minuten met de auto gereden te hebben met de slechte prestaties.

Vr Gr Stephan

Gemeten

Brandstofdruk 3,5 bar
Inlaattemperatuur

Uitgelezen met

Autel Maxidas

Foutcodes

Geen foutcodes aanwezig

Bijgewerkt door GarageSSG op 07-01-2021 22:41
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.