Terugkomen fout P2002

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Clio
Type
Clio III
Uitvoering
-
Bouwjaar
2010
Brandstof
Diesel
Reacties
13
Bekeken
2817
Gepost: 13-06-2020 17:58
Professional

DGO

Directeur / eigenaar
DGO Motorsport
Anders/Overig

Lid sinds: 23-11-2017
9 bijdragen

We hebben hier een renault clio binnen gekregen met enkele fouten.

Eerst waren de gloeibougies stuk en zijn deze vervangen. Enige tijd later (3tal maanden tussen) was er een probleem met de verschildruksensor, deze werd ook vervangen(niet OEM). Weer enige tijd later was de roetfilter verstopt en statische regeneratie gaf maar enkele dagen verbetering. Deze is ook vervangen (niet OEM). De wagen rijdt goed, maar om de x aantal kilometers komt foutcode P2002 in het systeem. (partikelfilter signaal instabiel)

Volgens datalogger heb ik 34gr roet in het systeem, de spanning van de verschildruksensor zie ik ook schommelen als je met de wagen rijdt. Bekabeling van sensor naar ecu reeds doorgemeten (belast), deze lijkt ook in orde. Darm van de sensor naar roetfilter ook reeds gecontroleerd, hierin zit geen scheur.

Iemand enige idee wat ik nog kan meten? Of hoe deze fout in het systeem komt?

Alvast bedankt!

Gemeten

Roet in filter: 34GR bekabeling doorgemeten Darm sensor gecontroleerd

Uitgelezen met

Bosch KTS, Snap-on

Foutcodes

P2002

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.