ABS en ESP werken niet, geen storing melding/lampje

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Espace
Type
Espace IV
Uitvoering
2.0 T Initiale
Bouwjaar
2003
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
444
Gepost: 16-11-2022 13:19
Professional

MScholten

Autotechnicus
Universeel

Lid sinds: 23-10-2014
58 bijdragen

beste, ik heb het volgende probleem betreffende mijn 2003 Grand Espace IV 2.0T. na een kleine noodstop merkte ik dat de ABS niet reageerde, vervolgens bedacht ik mij dat ik eerder ook wielspin had zonder dat de TC in greep. Dit even getest op wat natte bladeren, en in der daad beide systemen reageren niet. als ik wielspin heb wordt dit wel gedtecteerd, in de zin van dat ik het ESP driehoekje op het instrumenten paneel zie knipperen. Ik heb de auto uitgelezen met mijn Autel Maxi Diag Elite, maar daar komt alleen uit DF095 Computer Suplay Voltage to low (auto heeft afgelopen zomder defecte dynamo gehad)
en DF104 Electronic fault inside control panel sensor.
beide zijn gewist, en komen niet meteen terug.
live data bekeken en krijg op alle 4 de wiel (ABS) sensoren signaal/snelheid. volgens uitleesapparatuur krijgt de ABS unit ook spanning. verdere input als rempedaal bediening enz wordt ook waargenomen.
in de elektronische handrem eenheid heb ik codes's DF037 ABS multiplexed emission missing Multiplex frames missing or invalid values (Fault on the computer producing the signal CAN connection fault)
en DF052 Multiplexed network
de handrem werkt verder naar behoren, en komr ook automatisch vrij bij wegrijden. wie o wie kan mij helpen wat dit zou kunnen zijn? want ik weet even niet waar ik het moet zoeken.

Uitgelezen met

Autel Maxi Diag Elite

Foutcodes

DF037, DF052, DF095, DF104

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.