ESP lampje brandt sporadisch

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Espace
Type
Espace IV
Uitvoering
-
Bouwjaar
2009/11
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
5452
Gepost: 06-03-2013 17:06
Professional

hillebrand


Wijnands Auto Service

Lid sinds: 14-01-2008
48 bijdragen

Hallo,

Wij hebben een klant met de klacht dat het ESP sporadisch gaat branden, alleen na de start blijft hij branden. Hij gaat niet aan tijdens het rijden.

Foutcode op de koppelingsschakelaar. Deze hebben we alle 3 al vervangen. Storing blijft echter.

Foutcode in ECU blijft P0830 koppelingsschakelaar A kortsluiting naar +

Foutcodes in ABS/ESP C110E onbekende fout.

Wij hebben het 1 keer meegemaakt. Na het uitlezen wilde weer een stuk gaan rijden. Auto stond nog op het contact en gaf toen de melding: defect laadstroom en oliedruk defect. Wij drukten op de startknop en de motor startte. Echter bleef de startmotor hangen en dus drukte we de startknop nogmaals in. De startmotor stopte met draaien en de motor bleef draaien. Op het dashboard leek het echter alsof de motor uit stond. Dus toerenteller deed ook niets. Op display verscheen druk op start.

Ook kregen we gelijk een storing op de handrem: Service Handrem en het ESP lampje ging branden toen we een paar meter naar voren reden.

Nu weer foutcodes uitgelezen met nog draaiende motor: C10E2 Communicatie met motorregeleenheid foutief. Motor uitgezet en opnieuw gestart en probleem blijft weg.

 

Ik hoop dat iemand van jullie ons wat tips kan geven.

mvg Hillebrand

Uitgelezen met

Bosch KTS

Foutcodes

P0830, C110E, C10E2

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken