Espace IV Hydraulisch druklager koppeling lekt

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Espace
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003
Brandstof
Diesel
Reacties
13
Bekeken
3888
Gepost: 16-10-2008 07:12
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Ik verving vorige week de motor en koppeling op een 2.2 DCi, kompleet met lager. Systeem ontlucht, bak gevuld, alle visuele controles, enz...

Na enkele kilometers ben ik tijdens een proefrit door de koppeling getrapt. Al het remvloeistof lekte eruit. Bij demontage bleek de veer van het hydraulisch lager te zijn gebroken waardoor het lager werd scheefgetrokken en defect raakte. Gevolg: gisteren wederom nieuwe koppeling en lager gestoken. Opnieuw alles ontlucht en gevuld, visueel geen probleem, Op het ogenblik dat ik de koppeling intrapte, voelde ik echter een lichte weerstand, dan hoorde ik een klakkend geluid en begon weer remvloeistof uit de bak te lopen. Telkenmale de koppeling wordt ingetrapt, spuit er remvloeistof uit de bak. De koppeling werkt uiteraard niet. Ik heb hem nog niet opnieuw gedemonteerd, maar kan wel zeker zijn dat de lager opnieuw defect is. Heb ik misschien iets over het hoofd gezien? Is er een speciale handeling vereist bij montage van de bak? Is er misschien teveel druk op het systeem?

Hulp aub. De klant heeft intussen een huurwagen op mijn kosten.

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen