Koppeling stelt zichzelf, waardoor er niet meer te schakelen is

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Espace
Type
Espace
Uitvoering
-
Bouwjaar
1995
Brandstof
Benzine
Reacties
2
Bekeken
3167
Gepost: 22-04-2009 13:33
Professional

hillebrand


Wijnands Auto Service

Lid sinds: 14-01-2008
48 bijdragen

Hallo

Wij hebben een probleem met een espace.

De klant komt hier met de klacht de auto af en toe niet meer wil schakelen, als hij dan een tijdje wacht doet hij het wel weer. Het pedaal zakt telkens verder naar beneden.

Ik ben er mee wezen proefrijden, tijdens de proefrit knapte de kabel overmidden. Wij dachten dus dat het aan de kabel zou liggen. Nieuwe kabel besteld en deze gemonteerd. We hebben een originele kabel bij Renault besteld, alleen bij deze kabel zat er een zelf stellend mechanisme in de kabel (Had de oude niet). Deze gemonteerd, uit elkaar getrokken en proefrit gemaakt. Bij ons bleef hij goed.

De klant heeft de auto meegenomen en kwam toch weer terug met hetzelfde probleem. Het lijkt net alsof hij de koppeling telkens bij stelt. Als je gaat rijden gaat het pedaal steeds lager zitten, totdat hij op de bodem zit. Dan is er niet meer mee te schakelen. Wij trekken dan het pedaal omhoog en dan kun je weer gewoon rijden totdat het pedaal weer op de bodem zit enz enz.

Wie o wie kent dit probleem en zou ons ermee kunnen helpen.

We hebben trouwens ook nog een keer een nieuwe kabel gemonteerd.

mvg,

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken