motor problemen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Espace
Type
Espace IV
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004/7
Brandstof
Diesel
Reacties
4
Bekeken
2575
Gepost: 20-04-2011 12:46
Professional

uniprofi

After sales manager

Lid sinds: 08-01-2008
168 bijdragen

Heren,

Ik heb hier een renault espace 2.2 dci uit 2004 met een beruchte motor. Het schijnt dat het erg slechte motoren zijn die snel kapot draaien. Ook deze is kapot. Drijfstanglager kapot. Na een poosje verschillende site's bezocht te hebben over dit probleem, blijkt dat de koeling van de drijfstanglagers niet goed is. Kan iemand dit bevestigen. Ik kan deze motor gaan repareren, maar ik weet nu al zeker dat hij dus weer kapot gaat, omdat ik de oorzaak niet oplos.  Nu wil ik het volgende gaan proberen. Als de koeling van de lagers te laag is, wil dat zeggen dat er te weinig olie naartoe kan. Dit zit dus in de krukas. Hier kan ik weinig aan veranderen. Maar heeft het zin als de oliedruk omhoog gaat, en er dus ook meer olie naar de lagers toe kan. Onder het oliecarter zit de oliepomp met een tandwiel die aangedreven wordt door een dunne ketting. Als ik nu het tandwiel vervang door een tandwiel met 1 of 2 tanden minder ( Bij mij in de buurt zit een bedrijf dat tandwielen maakt, op maat), dan zou de pomp meer omwentelingen moeten gaan draaien ( bij eenzelfde motortoerental) dan nu, waardoor ik een hogere oliedruk krijg, en de lagers dus beter gekoeld gaan worden.

Mijn vraag is nu, zie ik iets over het hoofd, en wat voor gevolgen heeft het voor de rest van de motor, wanneer ik de oliedruk verhoog.

mvg.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken