olie lekkage

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Espace
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004
Brandstof
Diesel
Reacties
9
Bekeken
2720
Gepost: 08-10-2009 22:41
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
hebben hier een espace met 150.000 km ,waarbij 20.000 km geleden een revisie motor incl ruil turbo is gemonteerd,auto heeft nu last van olielekkage op de slang aansluiting tussen intercooler en inlaat.

eerst zichtbaar bij inlaatzijde en bij meer killometers bij de intercoolerzijde.

we dachten eerst dat het via de carter ventilatie kwam (inlaatspruitstuk was stuk en is verangen)en hebben alles gereinigd.

echter na een flinke proefrit weer lekkage.we hebben de carter slang in een apparte fles gehangen en intercooler gereinigd omdat daar nog wat olie inzat.

weer alles gereinigd en flink proefgereden (met de carter slang nog steeds appart in een fles,komt nagenoeg geen olie in de fles dus geen probleem meer met carterventilatie)wwer nat van de olie bij de inlaat ingang en egr huis

auto trekt goed loopt goed en geen storingen .ook geen overmatige rook ontwikkeling

turbo visueel geinspecteerd en ziet er goed uit en nauwelijks speling voelbaar op de turbo as.ook geen overmatige olie aan de inlaat zijde van de turbo.

turbo fluit ook niet maar mijns inziens kan het alleen nog hiervandaan komen .

maar wat kan daar de oorzaak van zijn.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken