slecht starten

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Kangoo
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003
Brandstof
Diesel
Reacties
3
Bekeken
3180
Gepost: 17-12-2007 19:07
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Hallo,

Ik heb hier een rare storing in een Kangoo van 2003. 's morgens vroeg als de motor nog koud is start de motor meestal meteen. Dan ga ik een blokje om. Misschien 1,5 tot 2 kilometer. Ik zet de auto stil voor de deur, en wacht 30 seconden. Ik start dan de auto opnieuw, maar dan slaat de motor vaak niet aan. Ik kan dan een minuut door blijven starten, zonder resultaat. Dan draai ik de sleutel om, en is de auto van contact af. Meteen start ik de auto weer, en dan slaat hij wel aan. Dan weer wel, dan weer niet. Er zit geen regelmaat in. Het maakt ook niet uit of de auto koud of warm is. Het is niet zo dat er helemaal geen leven in zit, maar op het gehoor lijkt het of de motor op 1 cilinder wil lopen. Maar als de motor loopt, loopt hij prima. Geen enkel probleem. Het storingslampje is ook uit.

Ik heb een afspraak gemaakt bij de dealer om de computer uit te lezen. Daar kwam uit storing DF137 2DEF

en storingscode DF 116 1DEF. Volgens de monteur (die in eerste instantie de motor niet kon starten, en in tweede instantie wel (het probleem dus)) was de brandstofdruk vanaf de pomp te hoog. Hij kon alleen niet verklaren waarom de auto dan niet zou starten. Dit probleem kende hij ook niet.

Heeft iemand hier ervaring mee, en kan verklaren wat er aan de hand is.

mvg.

J-P van Benthumk

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken