bij bepaalde toerentallen in noodloop

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Laguna
Type
Laguna II
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001
Brandstof
Diesel
Reacties
7
Bekeken
2025
Gepost: 27-05-2006 09:20
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
hallo,

wij hebben hier een laguna 1.9dci euro 2000 staan met het volgende probleem:

Het storingslampje gaat branden waarbij het vermogen wegvalt en bij opnieuw starten verdwijnt de storing totdat weer vermogen gevraagd wordt en de motor weer terugvalt in vermogen en storingslamp gaat branden.

Hebben tot nu toe vervangen:

laaddruksensor, deze was defect, gaf geen druk aan. daarna bleek er nog een regelklep achter op het inlaatspruitstuk afgebroken te zijn, lekkage vacuum. deze klep is ook vervangen. Bleef de storing, mijn bosch kts gaf storing in laaddrukregelklep aan. Deze voor de zekerheid ook vervangen , helaas geen resultaat.

Verder bleek een slang van het inlaatsysteem niet vast goed te zitten maar dat repareren droeg ook niet bij tot de oplossing.

De motor gaat in noodloop op het moment dat je redelijk doorrijdt. In zijn 4 bij zo'n 3300 toeren, in zijn 5 bij zo'n 3000, en in zijn zes nog iets eerder.

Nu heb ik in autodata een bericht gelezen over de foutcodes df 205 en df 78. Als oplossing zou mogelijk zijn het herprogrammeren van de ecu. Ik heb iets gevonden over df 205, te weinig lucht in inlaatsysteem. maar df 78 kan ik nergens vinden. Is er iemand die mij iets meer zou kunnen vertellen over deze twee storingcodes en of deze codes bij mijn storing passen.

ps. het storingslampje brandde eerst continu, maar na het vernieuwen van de laaddruksensor is het nu pas bij het vragen van meer vermogen, hogere toerentallen.

alvast bedankt voor alle info.

michiel

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.