Branden storingslampje en geen vermogen dci

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Laguna
Type
Laguna II
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001
Brandstof
Diesel
Reacties
12
Bekeken
2256
Gepost: 27-02-2005 21:44
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Hallo allemaal,

Laguna 2,1.9 dci,bouwjaar 2001

Probleem: Bij vollast ,af en toe,brandend storingslampje inspuitsysteem,vervolgens geen vermogen meer,storing aanwezig in e clip is df205 1-def ,te weinig lucht in inlaatsysteem.

Gecontroleerd:inlaatkanalen onder druk afgeperst,nieuwe intercooler,egr klep is niet afgebroken,gemeten turbodruk onder rijden is max:2,1 bar ongeveer,bij volgas in een hoge versnelling(laag toerental) is deze rond de 1.3 bar en loopt bijna niet op.

Motor trekt goed op en door,zit geen overmatige speling op de turbo en ook geen dood punt o.i.d.,vacuumpomp en slangen zijn volgens testmethoden goed.

Dilemma: Gezien het geconstateerde ,zou je gaan denken turbo vernieuwen,maar er is ook nog een turbodrukregelklep,deze werkt overigens wel,ook geen verstopping bij de vacuum pomp.

Dus ik heb een aantal dingen: Turbodruksensor=meet alleen maar Turbodrukregelkep=stuurt waste gate aan,werkt zichtbaar.

Uitlaat verstopt?? door tegenwerking van in en uitlaatdrukken in de turbo zelf,kan ik ook dit probleem krijgen,lijkt me?

Wie o wie ,kan me het dilemma helpen verkleinen?

Mvg,

Patrick R

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.