joelend geluid uit de turbo

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Laguna
Type
Laguna II
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001
Brandstof
Diesel
Reacties
10
Bekeken
6104
Gepost: 16-10-2004 16:43
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Van de een op de andere dag is de turbo van mijn renault laguna 2 1.9 dci 120 pk een gierend geluid gaan maken. Geraadpleegde turbo reparatiebedrijf liet mij weten dat de laguna 2 vaker zulke problemen heeft en dat de turbo met een paar weken de geest zou geven. Ik heb de turbo dus vervangen maar het geluid is er nog steeds ik heb zelfs de indruk dat het harder is. Het is nu meer een joelend geluid, net een lange u "uuuuuuuuuu"

Het geluid lijkt uit de uitlaat te komen maar zeker weet ik dat niet. Bij stilstaand gas geven is het hoorbaar, maar als de auto optrekt is het harder. Het geluid is niet zozeer afhankelijk van het toerental van de motor maar meer van de stand van het gaspedaal. Dus bij laag toerental in een hoge versnelling zal bij intrappen van het gaspedaal het geluid wel oplopen in toonhoogte maar de auto niet evenredig versnellen.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken