Keuze Diagnoseapparatuur

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Laguna
Type
Laguna III
Uitvoering
-
Bouwjaar
2011
Brandstof
Diesel
Reacties
23
Bekeken
4517
Gepost: 29-06-2011 08:39
Professional

Buonarroti

Lid sinds: 10-06-2008
28 bijdragen

Als Renault-merkdealer zijn we aan het uitkijken naar een tweede diagnosetoestel, aangezien het regelmatig gebeurt dat een monteur moet wachten omdat een collega de CLIP in gebruik heeft. Een voor de hand liggende optie is dan om een tweede CLIP aan te kopen. 

In de schade-afdeling wordt echter ook aan andere merken gewerkt, waardoor het misschien handiger zou zijn om een universeel diagnosetoestel aan te kopen. De bedoeling is daar dan dat het apparaat voornamelijk storingscodes van airbag- en comfort-modules kan uitlezen en wissen.

Verder is het ook de bedoeling dat het universele toestel ingezet kan worden bij moeilijke diagnoses ter aanvulling van de Renault CLIP. Ik stoor me namelijk steeds meer aan de systemen van de 'geleide diagnoses' waarbij je als het ware zonder nadenken diagnoses moet stellen. Je krijgt bv parameters 'op maat' te zien, die afhankelijk zijn van de klachtencode vd klant waarmee je gestart bent. Een zeer verontrustende en beperkende evolutie vind ik dat. Daarom hoop ik met een universeel toestel eigenlijk meer parameters/staten/actuator tests te kunnen uitvoeren dan met de merktester. 

Deze diepgaandere diagnoses zijn dan in principe vooral noordzakelijk voor Renault. 

Na wat onderzoek kom ik vooral uit bij Autocom of de DEC Supercan III. Over Autcom vind ik niet zo vreselijk veel informatie, ik weet niet of er hier veel Autocom gebruikers zijn?

Over de DEC vind ik wel wat info en die blijkt goed diepgaand overweg te kunnen met Franse merken. Maar ook een sporadische VW/Audi zou blijkbaar moeten lukken.

Ik ben nog niet zover dat ik ook al prijsoffertes gevraagd heb, dus er kan nog veel veranderen :-)

Wat zijn jullie inzichten hierover?

 

 

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken