Lawaai in aircopomp

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Laguna
Type
Laguna II
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002
Brandstof
Benzine
Reacties
16
Bekeken
6680
Gepost: 29-09-2006 20:08
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Goedenavond,

Krijg binnenkort een laguna weer in de werkplaats. Deze heeft lawaai in de aircopomp zitten. Bij gasgeven (onbelast en tijdens rijden) zit er een vrij hoog metaal op metaal ratel in de pomp. Bij eerste keer de pomp vernieuwd en ( beetje eigenwijs geweest maar was al ong. 10 keer goed gegaan bij andere auto's) systeem niet gespoeld. Klant laten rijden maar belde 3 weken later weer, met de mededeling : zelfde geluid.

Pomp maar onder garantie teruggestuurd en deze weer vervangen incl. orifice & filter en systeem laten spoelen. Systeem weer afgevuld en rijden maar. Ging weer 3 weken goed en je raadt het al.............. weer lawaai. Nu maar naar autotemp gebracht ( daar haal ik mijn delen ook weg ) zij hebben systeem leeggehaald en een o-ring vernieuwd en andere olie er in gedaan dit moest volgens hun helpen, dat deed het ook maar............ voor een paar weken. Nu komt hij een dezer dagen weer dus heeft iemand nog een tip? Geluid komt echt uit de pomp ( bij airco uit ook geen lawaai ) systeem werkt goed en blijft ook wel werken bij gebruik maar klant wil het er natuurlijk uit hebben.

Alvast bedankt.

René

Ps hoeveelheid koudemiddel is goed wat de hogedruk doet tijdens lawaai valt niet te meten daar deze laguna's maar 1 aansluiting hebben (lagedruk zijde met hogedruk nippel)

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken