Trilling tijdens optrekken

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Laguna
Type
Laguna III
Uitvoering
-
Bouwjaar
2012
Brandstof
Benzine
Reacties
32
Bekeken
691
Gepost: 11-03-2021 21:21
Professional

jeroend85

Directeur / eigenaar
Vakgarage
Anders/Overig

Lid sinds: 12-12-2016
17 bijdragen

Goedendag,

Wij hebben een Renault Laguna 3 staan met 2.0T Automaat in onze werkplaats. De auto heeft een trilling tijdens het optrekken wat bij lage snelheid (30 km/h) een gevoel geeft van een kromme velg en verandert bij hogere snelheid (70km/h) in een vibratie in de gehele voorophanging. Bij het gas loslaten is gelijk alle trilling/vibratie weg. De auto heeft al diverse garages bezocht vanwege een Autotrust garantie. De uitgevoerde punten zijn:

- Aandrijfas links en rechts beide vernieuwd

- Motorsteunen vernieuwd

- Gereden met andere wielenset

- Automaatbak door 2 specialisten gecontroleerd en goed bevonden

- Banden vernieuwd voor Goodyear banden en gebalanceerd met rolweerstand. 

- Velgen gecontroleerd (zijn recht)

- Remmen rondom vernieuwd

- Draagarmen voor vernieuwd

- Vierkant uitlijning

Omdat wij het leverende autobedrijf zijn en deze auto destijds verkochten met Autotrust garantie is het nu aan ons om de trilling op te lossen. De aangesloten bedrijven hebben geen oplossing kunnen bieden aan de trilling. De werkzaamheden die wij hebben uitgevoerd zijn dus: Banden, remmen, draagaramen, balanceren, uitlijning. 

 

Wie kan ons de juiste kant op sturen en heeft ervaring hiermee. 

Voor ons gevoel lijkt het heel erg op een defecte aandrijfas, maar deze zijn allebei nieuw aangeschaft bij de dealer om het probleem op te lossen en hebben allebei geen verschil geboden aan de trilling.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.