Vibratie op hogere snelheid na vervangen aandrijfas

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Laguna
Type
Laguna I
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999
Brandstof
LPG
Reacties
2
Bekeken
4505
Gepost: 07-07-2008 13:14
Professional

Twane

Lid sinds: 07-07-2008
2 bijdragen

Ik heb een probleem met een laguna I 1.6 16V (K4M motor met JB1 of JB3 bak) uit 99 met 275.000 km op de teller die tot een aantal weken geleden probleemloos gereden heeft tot de moer van de versnellingsbakophanging is losgelopen met als gevolg dat de motor is gekanteld. Gevolg: Aandrijfas defect doordat de as uit de versnellingsbak is getrokken en tegen de bak heeft gedraaid.

Na vervanging van de as heb ik het idee dat het onderstel gevoeliger is voor trillingen. Dit wordt ernstig versterkt wanneer je rond de 140km/h uur of hoger gaat rijden. Het vreemde is dat je de trillingen niet in het stuur terug voelt maar juist in de auto en deze trillingen verdwijnen niet wanneer ik de koppeling intrap

De aandrijfas is nieuw orgineel renault(ruil-as). Wanneer ik (flink) optrek voel ik geen trillingen als gevolg van een onbelans. Daarmee trek ik conclusie dat de as icm met de drie-pot waar de as in rond draait goed zijn anders zou ik de problemen juist met het optrekken wel voelen en zou ik verwachten dat ze weg zijn op het moment dat de koppeling wordt ingetrapt(beide is niet het geval).

De banden met velgen heb ik ook uitgesloten want die hebben nooit geen problemen gegeven tot op het moment dat de aandrijfas defect is geraakt.

Heeft er iemand een idee waar het aan kan liggen of heeft iemand iets soort gelijks aan de hand gehad. Graag info. Bvd

Mvrgr, Twan

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken