EDC 2CT koppeling inleren

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk / model / type
Renault Mégane Mégane III
Bouwjaar
2010
Brandstof
Diesel
Onderwerpen
Versnellingsbak / koppeling

Aantal reacties: 3
Aantal maal bekeken: 401

Gepost: 05-07-2018 00:48
Professional

Techniekfreak


Anders/Overig

Lid sinds: 12-11-2017
1 bijdragen

Hallo allemaal!

Ongeveer 2 weken geleden kwam er een klus bij ons binnen, een Renault Megane in noodloop.
We hebben de auto uitgelezen met clip en de foutcode "koppel koppeling 1" kwam naar voren, toen heb ik op goed geluk het opnieuw inleren van koppeling 1 en 2 gedaan en de foutcodes gewist en de auto reed weer top.
Dit was zoals verwacht maar van redelijk korte duur want de foutcode kwam na ongeveer een maand weer terug, waarop wij hebben besloten de koppelingen te gaan vervangen. Met het demonteren van de bak viel het dmf vliegwiel uit elkaar (stalen ring er af en veertjes er uit), die is toen ook vernieuwd. Allebei zijn ze vervangen voor Luk onderdelen.
Na het vervangen van de koppelingen volgens de bijgeleverde Luk beschrijving moest deze met clip worden ingeleert, dit is een lange procedure met heel veel stappen. Een groot deel ging zonder problemen maar na een tijdje kwam ik bij de stap "Program clutch 1 adjustment", bij deze stap staat: 
"Engine speed higher than 2000 rpm, brake pedal pressed, vehicle speed zero and gear selector in P.
Confirm the command then do an accelerator pedal full load."
Als ik het doe precies zoals het daar staat dan krijg ik "Failed" zodra de auto ongeveer 2 sec tegen zijn toerenbegrenzer aan staat te brullen. Ik heb echt alle variaties geprobeerd die ik daarop kon bedenken maar niets werkt, maar hij geeft pas failed zodra hij ongeveer 2 sec tegen de toerenbegrenzer aan staat. Doe je dat niet; geen failed maar ook niks anders.
Erg vreemde methode vind ik het wel voor het inleren van de koppelingen, maar dat zal de manier daar voor wel zijn. 
Ik gebruik nu engelstalige clip omdat ik clip opnieuw heb geinstalleert (ook een nieuwere versie) in het engels met de hoop dat er gewoon een lompe vertaal fout in de beschrijving zou staan waardoor het fout ging maar dat was niet het geval.

De auto rijd nu wel maar onacceptabel slecht, hij rijd alleen weg met redelijk wat gas en schakelt ruw van z'n 1 naar 2, daarna lijkt het wel redelijk te gaan. Er staan geen foutcodes in.
Ik weet niet meer wat ik nog kan doen om het op te lossen

Uitgelezen met

Renault Clip 1.73 & 1.74

Foutcodes

DTC175062 Koppel koppeling 1

Downloads (2)

  • img-20180704-wa0004.jpg
  • img-20180704-wa0005.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.