gaskabel(s)

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Mégane
Type
Mégane I
Uitvoering
-
Bouwjaar
2000
Brandstof
Benzine
Reacties
4
Bekeken
2042
Gepost: 23-03-2009 12:22
Professional

Daan1000

Lid sinds: 23-03-2009
9 bijdragen

Hallo iedereen,

Het probleem ligt in het stationair loop van de auto.

De auto start prima, echter wanneer de motor warmer wordt en je moet stoppen voor bv een rood stoplicht , dan blijft de motor op 2000 toeren hangen. Geef je echter iets gas dan zakt het toerental direct naar de juiste waarde van 750 toeren toe en blijft daar ook op staan.

Na verwijderen kunstof kap van het motorblok , en verdere inspectie was m`n gedachte eerst de stappenmotor vervuild maar die bleek in sublieme staat te zijn.

Na verder speuren kwam ik bij de gaskabels terecht, hier lopen 2 zwarte kabels naar het mechanische gedeelte die dmv het pedaal in trappen het " ronde gedeelte"  doen draaien.

Echter 1 kabel is dmv een klemmetje op het schutboard geschroefd, de ander zit in een houder geborgt met een soort of splitpen. het bevreemd mij echter dat allebei de kabels opelkaar liggen .

Vragen: waarom liggen er twee kabels ? Heb je soms een drukkende en een trekkende kabel ?

Als ik de kabel volg die met dat klemmetje geschroefd zit ,dan zit het uiteinde (nippel) nergens aanvast ? MAW de kabel ligt daar niets te doen maar zorgt wel voor wrijving van de andere die wel in een insparing zit om de gasklep te bedienen . Ik weet dat het in die kabels zit want als ik deze insmeer met naaimachine olie van kroon dan loopt het stationair van de motor een tijdje goed .

Totdat er weer wrijving optreed dan is het weer terug. Wie weet raad , kan ik 1 kabel weglaten ?

Beetje moeilijk om te omschrijven sorry hiervoor.

 

 

 

 

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken