bijgeluid in airco, zacht onregelmatig stromend geluid

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Scénic
Type
Scénic III
Uitvoering
-
Bouwjaar
2013/5
Brandstof
Diesel
Reacties
17
Bekeken
3803
Gepost: 24-03-2015 21:42
Professional

autoaircozeeland

Lid sinds: 24-11-2007
22 bijdragen

Nee, is het niet wat u denkt de vulling van de airco is niet te laag of de druk te hoog, maar inderdaad zo een soort geluid is het is. 

Laat ik bij het begin beginnen, deze auto heeft in dec.2014 voorschade gehad, en toen is de condensor vervangen (OE renault), en door het schadebedrijf afgevuld met 480 gram. De klant hoort sindsdien in de auto een zacht bijgeluid, indien de airco wordt uitgezet is het weg. Het schadebedrijf heeft airco nog eens opnieuw gevuld en alles nagekeken maar niets gevonden.

Ik ben weer van voren aan alles na gaan kijken, dus weer de vulling gecheckt de drukken zijn normaal LD=2,0 bar en HD 9 bar, terwijl koelfan in de eerste stand draait. De koeling is gewoon goed. Er staan geen foutcode in Climate Control of ECU. De tweede stand van de koelfan werkt ook goed (vanaf ca. 18bar). Er zijn geen leidingen geknikt. Volgens de dealer is deze auto niet met twee verdampers leverbaar. Het geluid blijft erin het klinkt als een zacht onregelmatig stromend geluid, niet als een compressorgeluid. Wanneer ik geforceerd de druk laat oplopen dan wordt het geluid juist zachter of het verdwijnt tijdelijk.Heeft iemand deze klacht eerder gehoord bij deze auto of heeft iemand een idee over de oorzaak?

 

Gemeten

LD=2bar en HD=9bar uitstroom 6 C omgeving 16 C

Uitgelezen met

Bosch KTS

Foutcodes

niet aanw.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken