Geen motorvermogen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Scénic
Type
Scénic II
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004/5
Brandstof
Benzine
Reacties
18
Bekeken
445
Gepost: 02-01-2019 15:26
Professional

Hado45

Eigenaar
Universeel

Lid sinds: 03-08-2012
36 bijdragen

Beste techneuten,

graag jullie input over het volgende probleem.

Deze Scenic automaat is binnen gekomen met het feit dat ie geen motorvermogen had. Met koude of warme motor komt ie eigenlijk niet vooruit met gasgeven in de D of R. Stationair reageert de motor wel ietsje beter maar je merkt gewoon dat ie veel te laat en sloom oppakt onbelast. Geen storingen met uitlezen maar met warme motor wel een veel te hoge inlaatspruitstuk druk van 845 millibar. Dus in mijn ogen leek het me een mechanisch probleem in het variabel nokkenastandwiel. Nog op valse lucht gecheckt maar helaas alleen met remmenreiniger omdat we geen rookmachine hebben. Overigens loopt hij heel langzaam stationair en met live data kun je enkele afwijkende waarden zien die ik verderop wel even opsom.

De automaat piept en kraakt, dus om zeker te zijn dat er geen 2 problemen in zouden zitten even naar mijn adres voor automaatbakken gebracht. Daar was na een paar dagen de diagnose dat de automaat toch goed zou moeten zijn. 

Na terugkomst het tandwiel vernieuwd, gewoon met distributiegereedschap gemonteerd en na het spannen de centrale bout van het inlaat tandwiel vastgezet. Direct na het starten liep de motor goed en ik had prima motorvermogen om hem over de drempel van de twee kolommer te rijden. Maar na enkele minuten viel de auto weer terug in hetzelfde patroon. Olie staat mooi op peil en is prima van kleur.

Wat zie ik over het hoofd? Zou het variabel tandwiel toch versprongen zijn want ik heb veel gelezen over de voorspanning.

                                                                       Act.     Referentie

PR090 Inleeswaarde afregeling stat...   48.6        -12.....12

PR141 Intergr. correctie stationair reg.. 133        4.7....32

Uitgelezen met

Autel maxisys

Foutcodes

Nvt

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.