Motor schade door nokkenasversteller?

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Scénic
Type
Scénic II
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003/10
Brandstof
Benzine
Reacties
8
Bekeken
1321
Gepost: 20-07-2017 13:23
Professional

autoserviceleussink

Monteur
Autoservice Leussink
Universeel

Lid sinds: 10-02-2014
20 bijdragen

Dag heren,

Ik heb afgelopen zaterdag een Renault Scenic ingekocht met geen compressie op alle 4 cilinders.

De garage waar ik de auto heb weg gehaald had al het een en ander los gehaald en misschien weer op tijd gezet. De motor stond in iedergeval goed op tijd voor ik de kop begon te demonteren.

Na demontage van de cilinderkop was het wel duidelijk, alle inlaat kleppen krom. Oke, dus hij is van tijd af geweest, kop laten vlakken en nieuwe kleppen laten monteren. 

Ik heb de Renault garage gebeld of ze daar bekent waren met kromme kleppen als de riem er nog op zat en niet was geknapt of dergelijke. Mij werd verteld dat ze dit nog nooit hadden mee gemaakt. 

Nu had de vorige eigenaar mij de facturen erbij gedaan wat hij had en nu zie ik dat hij voor de zelfde reparatie waar ik nu mee bezig ben in december 2016 ook al ergens heeft gestaan. Hier geven ze aan dat de nokkenasversteller de oorzaak was, nokkenasversteller vervangen, nieuwe riem, nieuwe kleppen, nieuwe kopset enz. enz. 

Dit was bij een kilometerstand van 85.598. Nu een half jaar verder en nog geen 6000 kilometer verder is er exact het zelfde aan de hand. 

Montage fout of zie ik (en de vorige monteur) wat over het hoofd?

Gemeten

Compressie gemeten, allemaal 0

Uitgelezen met

nvt

Foutcodes

nvt

Downloads (1)

  • scan0001.pdf


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.