Probleem Kleur codes Bedrading stekker onder stoel..

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk / model / type
Renault Scénic Scénic II
Bouwjaar
2004/2
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Elektronica
Verlichting

Aantal reacties: 12
Aantal maal bekeken: 680

Gepost: 01-04-2018 18:02
Professional

sh4ggy

Automonteur bmw specialist
Leegwater
Universeel

Lid sinds: 26-01-2012
5 bijdragen

Beste Allen,

Ik kreeg een Renault Scenic voor de keuring.

Eigelijk was er niet veel mee aan de hand, een paar remschijven en wat verlichting.

Nadat ik de lampjes had vervangen bleven er opeens andere lampjes branden. Vreemd, ik heb de trekhaak aansluiting gecontroleerd en omdat meneer deze niet gebruikt, de verlichting op de orgineele stekker aangesloten (trekhaak afgekoppeld) zelfde probleem.

Ik ben hier op het forum gaan zoeken, en al snel vond ik het euvel/kwaal van de stekker aansluiting onder de linker voor stoel. Jawel je raad het al, helemaal groen.

De helft van de bedrading was al los, toen ik de stekker aanraakte brak er nog meer draden los. Ik had gelezen dat ze deze of door solderen of een stekker van de sloop er tussen zetten, hier gaat mijn voorkeur naar uit.

Ik heb de overige draden doorgeknipt, en ook van de andere zijde van de stekker. Op de sloperij een nieuwe gehaald, die ik er vandaag tussen wilde solderen.

Echter kwam ik er achter dat er wel 3 soorten wit/zwart draden zijn op de stekker met groen hefboompje... de wit/zwarte dragen zijn nog extra voorzien met een ander kleur streepje dicht bij de stekker ik geloof blauw en zwart. 

Deze kan ik alleen niet terug vinden op de kabelboom zelf, heb ook al een stukje dashboard weg gehaald, misschien dat het extra streepje naar voren kwam... niet dus.

Wat nu te doen?

NB: ik zal later wat foto's plaatsen ter verduidelijking.

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.