Renault Megane Scenic 2.0 RT

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Scénic
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
1997
Brandstof
Benzine
Reacties
2
Bekeken
11525
Gepost: 30-01-2008 19:39
Professional

kalaidji

Lid sinds: 30-01-2008
2 bijdragen
Mijn 'nieuwe' Renault Scenic 2.0 RT

Ik was enkele weken geleden van plan een Renault Mégane Scenic te gaan kopen omdat mijn auto toch wat aan de kleine kant begint te raken.

Nu ging mijn voorkeur geruime tijd uit naar een Renault Scenic, bij deze ook gevonden.

Nu ben ik zelf geen ervaren koper van tweedehands auto's, en heb op autoweek.nl wat vragen gesteld met verzoek wat aandachtspunten op te sommen waar ik mogelijk op moet gaan letten bij de bezichtiging.
Ik had het voornamelijk over motorische (mogelijk visueel waarneembare) dingen, de rare geluiden kon ik er zelf wel uit herkennen. Ook met oog op de versnellingsbak, uitlaat, aandrijfas etc. etc.

Na bezichtiging en wat goede tips heb ik de auto een weekje terug tóch gekocht, mede door de mooie inruilprijs van mijn ex-auto en de staat waarin de renault verkeert geen slecht koop, dacht ik zo.

De auto (bwjr 1997) is dealeronderhouden geweest tot +- 180.000, inclusief bewijsjes etc. Bij 180.000 in bezit van verkopers gekomen, maar wegens 2 auto's té veel van het goede.
Ben zeer over de auto te spreken, trekt lekker weg die 2.0 ltr, en gelukkig niet al te 'zuipend' zo met de eerste test (8L op 100KM)

Goed, morgen ga ik wat dingen aanschaffen die ik altijd laat vervangen bij aanschaf van een 2de hands auto; distributieriem, waterpomp, thermostaat, bougies, spanrol, vsnaar (of hoe dat ook heet), remblokken/schijven en filters etc.
Gisteren al mooi al het roest weggehaald met roestomzetters en heel wat lak, echt mooi geworden als je het mij vraagt.

Wat vraagjes hierbij (als jullie zo vriendelijk willen zijn):

- Ik wil graag weten hoe ik eigenlijk kan zien, mocht ik nou bijv te besluiten volgende week op vakantie te gaan, of de koppakking nog in goede staat is? En hoe kan ik zien of het vervangen moet werden. Wil niet, zoals met mijn ex-auto, voor verassingen komen te staan.

- Ik krijg sinds gisteren een lampje, te zien in het dashboard, zie ook het symbool uit het Boekje:



Is dit een ernstig iets? Ik krijg het niet constant, en laat zoals in het boekje staat ook 2 minuten mijn motor stationair draaien en/of uitzetten.

- Onder mijn auto zit 1 kromme velg, kan ik deze makkelijk laten rechtmaken? Wegens een minimale kans dezelfde velg 2de hands te vinden, wil ik het zo doen.








Foto van mijn auto:

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken