Uitschakelen bandenspanningscontrole systeem

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Scénic
Type
Scénic I
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002/5
Brandstof
Benzine
Reacties
18
Bekeken
17438
Gepost: 01-11-2010 19:54
Topmonteur

foklop


Universeel

Lid sinds: 20-11-2007
3800 bijdragen

In onze werkplaats werken we aan een Renault Scenic waarvan telkens na enkele dagen één wiel uit het boordcomputer display verdwijnt. In het instrumentenpaneel gaat dan ook het oranje waarschuwingslampje van het bandenspanningscontrole systeem branden.

De vier ventielen zijn vernieuwd. Telkens als je ze met de Bosch KTS aanmeld gaat een paar dagen goed.

Graag zou ik het systeem uitschakelen. De eigenaar begint het ook beu te raken.

De Bosch KTS heeft geen mogelijkheid om de configuratie van het bandenspanningsysteem aan te passen. Ook met de KTS geen mogelijkheid om in de centrale elektronica (verbindings unit - UCH) configuraties te wijzigen.

De DEC Superscan heeft exact dezelfde mogelijkheden voor de bandenspanningscontrole en de UCH als de Renault Clip. Ook hier kan ik nergens de configuratie vinden om het systeem uit te schakelen.

Het instrumentepaneel is niet diagnosticeerbaar.

Ik heb een screentoast geupload van een rondgang door de bandenspanningscontrole en de UCH met de DEC Superscan. Wellicht zie ik een instelling over het hoofd, of is het gewoon onmogelijk om het bandenspanningscontrole systeem uit te schakelen.

Welke Renault specialist weet het antwoord?

Uitgelezen met

Bosch KTS650 2010/4, DEC Superscan 10.0.12 en Renault Clip

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen