Gloeibougies na 3000 km kapot

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk / model / type
Renault Trafic Trafic II
Bouwjaar
2006/11
Brandstof
Diesel
Onderwerpen
Motor

Aantal reacties: 9
Aantal maal bekeken: 381

Gepost: 30-09-2018 20:04
Professional

wkhoek

Lid sinds: 20-09-2015
137 bijdragen

Deze trafic heeft bij een wat koudere ochtend wat moeite met aanslaan. De gloeibougies zijn afgelopen voorjaar vervangen, daarmee waren de problemen voor even opgelost. Echter het probleem kwam al snel weer terug en wat bleek: gloeibougies defect.

De hele zomer heeft de wagen zo natuurlijk wel gefunctioneerd, maar de klant wil nu graag dat het opgelost wordt. Klakkeloos 4 nieuwe kaarsen erin zal maar voor korte tijd helpen vermoed ik.

Inmiddels heb ik hier een aantal koude starts gedaan met een gloeilamp op de bedrading van de gloeibougies, maar niet echt een afwijkend beeld hierin kunnen bespeuren. Het gloeirelais schakelt ca 7-9 seconden in en dan met duty cycle op halve kracht verder, tot ca 2 minuten. Afhankelijk van belasting en motor temp. 

Bij uitlezen geeft hij P0380, verder niets. Vermoedelijk als er 4 nieuwe gloeiers inzitten dat die code dan weer even weg is.

Wie kan mij opweg helpen? Zelf neig ik ernaar om de injectoren te testen, maar dat is natuurlijk nogal kostbaar en risicovol. 

 

Gemeten

Gloeiers-> zijn defect. Gloeitijd en aansturing-> lijkt mij goed. Uitgelezen: P0380

Uitgelezen met

autocom

Foutcodes

p0380

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.