koppeling werkt af en toe niet

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Trafic
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003
Brandstof
Diesel
Reacties
2
Bekeken
2577
Gepost: 06-02-2008 03:15
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Klant komt met het probleem dat de koppeling niet meer werkt, boel nagekenen en hydraulisch durlager blijkt lek te zijn. Bak gedemonteerd en gelijk een complete nieuwe koppelingsset gemonteerd (gewoon verder een normale set niet voorgespannen met een borgclip oid) van valeo. Auto opgebouwd, ontlucht en afgeleverd.

Na 2 dagen komt de klant terug met het probleem dat de koppeling niet vrij komt en dat er niet meer geschakeld kan worden. Koppeling opnieuw ontlucht en pedaalslag vergeleken met een andere trafic die we hadden staan (geen nieuwe koppeling). Degene met de nieuwe koppeling grijpt bijna gelijk aan na loslaten van het pedaal, de andere pas op de helft van de slag. Gekeken naar een stelmechanisme, niet gevonden, en de auto weer afgeleverd. Nu komt de klant na 2 weken weer terug met het probleem dat de koppeling af en toe te hoog aangrijpt en hij daardoor niet kan schakelen. Dit is maar af en toe, en meestal dus niet. Vandaag wordt de auto weer hier ingeleverd, maar ik heb eigenlijk geen idee waar ik moet gaan zoeken. Iemand anders mischien?

Is er mischien iets van een stelmechanisme oid?

Alvast bedankt,

Erik

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken