Panoramadak werkt niet goed

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Twingo
Type
Twingo II
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008/12
Brandstof
Benzine
Reacties
3
Bekeken
2077
Gepost: 23-02-2018 09:47
Professional

Lohuis


Universeel

Lid sinds: 01-11-2014
54 bijdragen

hallo allemaal,

 

wij hebben hier een Twingo II uit 2007 waarvan het panoramadak niet goed werkt. het systeem bestaat uit een paar zekeringen die we al gecontroleerd hebben, een regeleenheid (is vervangen), een schakelaar, een motor ( is getest ) en het dak met geleide kabels.

als wij de schakelaar in de 'open dak' positie zetten en indrukken gebeurt er niks. zetten wij hem in de 'kantel' positie en indrukken, beweegt hij eerst omhoog, als je hem dan weer indrukt gaat hij dicht en direct weer door helemaal los. als je hem dan dicht wil krijgen gaat het in schokken ( dat wil zeggen dat het systeem 'geforceerd' naar voren gaat, als je je hand er dan tussen zet drukt hij door ). maar als hij bijna dicht is, gaat hij direct weer door naar 'kantel' positie, en stopt hier dan weer.

 

weet iemand hoe we het systeem weer normaal aan het werken krijgen? ik denk niet dat er iets kapot is maar dat de '0' positie moet worden ingeleerd, maar ik weet niet hoe?

gr. Autobedrijf Lohuis

Gemeten

motor is goed regeleenheid is nieuw zekeringen gecontroleerd schakelaar is goed

Uitgelezen met

Bosch KTS

Foutcodes

niet kunnen uitlezen ( geen communicatie )

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.