Stuurbekrachtiging werkt niet.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk / model / type
Renault Twingo Twingo II
Bouwjaar
2013/9
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Foutcodes
Stuurinrichting

Aantal reacties: 5
Aantal maal bekeken: 209

Gepost: 24-04-2019 16:25
Professional

Autodrome

After sales manager
Autodrome Grassere
Merkspecialist

Lid sinds: 30-06-2012
32 bijdragen

Klant heeft auto 01-2019  gekocht en vorige week werkte opeens de stuurbekrachtiging niet meer en blijf ook niet werken.

Metingen verricht (geen foutcodes) door ons en Renault dealer en tot de conclusie gekomen dat de computer v/d stuurbekrachtiging defect is.

Nieuwe computer was klant te duur. Bij demontage bedrijf dat specialist in Renault is 2 de hands stuurkolom en computer gekocht (met hetzelfde onderdeelnummer)

Deze gemonteerd maar het werkte nog steeds niet; bij Renault dealer laten controleren; probleem zou veroorzaakt worden door de 2 de hands stuurbekrachtiging computer (zie bijlage).

Andere computer gekregen van demontage bedrijf (men zou dit gedemonteerd hebben uit een auto die nog liep en stuurbekrachtiging nog werkte); deze computer gemonteerd; probleem blijft hetzelfde.

Nogmaals uitgelezen geen foutcodes en livedata bekeken in uitlees apparaat (snap-on Modus); geeft in livedata bijna geen data; alleen de torsie van het stuur komt naar voren.

Terwijl in livedata in het motorgedeelte wel alle data o.a. motortoerental naar voren komt. Als wij nu (zie bijlages) de stekker B van de motorcomputer demonteren en de stekker E1 van de stuurbekrachtigings computer meet men oneindig . Monteerd men deze stekkers dan meet men bij beide contacten een spanningsverlies van 2 of 3 millivolt. Kun jij ons verder helpen met dit probleem

Gemeten

Geen foutcodes

Uitgelezen met

Snap-on Modus

Foutcodes

Geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.