Twingo met start- en andere elektrische problemen

Renault
Merk
Renault
Model
Twingo
Type
Twingo II
Uitvoering
1.0 SCe Dynamique
Bouwjaar
2015
Brandstof
Benzine
Reacties
13
Bekeken
517
Gepost: 04-12-2020 10:34
Professional

AutoDeVrieszuidland

Directeur / eigenaar
Auto De Vries
Anders/Overig

Lid sinds: 30-05-2020
10 bijdragen

Wij hebben momenteel een klant die rare problemen ervaart met zijn Twingo. De auto is door ons verkocht en op het moment van verkoop en daarvoor zijn de volgende problemen nooit ervaren.

Regelmatig wil de auto niet starten. Het maakt niet uit of het een koude start of een start is met een warme motor. In het niet willen starten zit ook een enorme willekeur. Soms gaat het een tijdje goed soms meerdere keren per dag wil de auto niet starten. Na enkele pogingen start de auto dan opeens weer wel.

Het niet starten in dit geval betekent dat er mechanisch niks gebeurd, geen startmotor die draait of iets anders. Zelfs het contact gaat niet aan.

Nu hebben wij hier op al de accu doorgemeten en uiteindelijk vervangen want deze had een lage spanning. Echter kwam het probleem er na weer terug. Verder is de startblokkering doorgemeten, ook geen rare waardes. Uitlezen van de auto geeft geen enkele foutcode.

Uiteindelijk kwamen wij uit bij het contactslot, die zou niet terug schieten uit zijn blokkeren van het kunnen doordraaien van de startmotor. Hierdoor "denkt" de auto bij de volgende keer starten dat de motor nog loopt en wordt de startmotor niet ingeschakeld.

Alleen komt de klant nu met nieuwe problemen die wij niet kunnen relateren aan het contactslot. Gisterenavond ging de kachelventilator spontaan harder en zachter blazen en viel de radio compleet uit om 10 seconden later vanzelf weer aan te gaan. 

Heeft iemand een suggestie waar wij verder moeten gaan zoeken? Er is een enorme verscheidenheid aan mogelijke accu's voor deze Twingo, kan het zijn dat er een verkeerde in zit?

Alvast bedankt!

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.