storing electrisch systeem DTC0463

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Renault
Merk
Renault
Model
Zoe
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2017
Brandstof
Elektrisch
Reacties
1
Bekeken
349
Gepost: 02-02-2023 20:42
Professional

wkhoek

Directeur / eigenaar
Universeel

Lid sinds: 20-09-2015
326 bijdragen

de melding 'storing electrisch systeem'  verschijnt op het instrumentenpaneel. Bij uitlezen komt de fout DTC0463 naar voren: 'aandrijvingsopdracht waterpomp opdracht / geblokkeerd / aanwezig'. 

Er zit een electrisch koelwaterpompje in de motorruimte thv de linker chassis balk. Als ik daarvan de stekker lostrek krijg ik dezelfde code maar een andere omschrijving. Deze besteld maar staat al 3 week back order. Uiteindelijk dan maar gebruikte besteld, maar helaas de fout blijft direct terug komen (ca 10 seconden na het wissen). De pomp draait wel, met een relatief rustig tempo maar dat lijkt me normaal omdat er niet veel te koelen valt als die op de brug staat. 

Iemand die hier meer over kan zeggen? het pompje heeft 1 stekker met 4 draden. De auto is verder geheel functioneel behalve de cruise en de snellaad mogelijkheid werken niet.

moet dit pompje na vervanging ook aangemeld in de controller? 

Gemeten

batterij spanning, temperatuur, bedrading visueel

Uitgelezen met

autocom

Foutcodes

dtc0463 aandrijvingsopdracht waterpomp opdracht / geblokkeerd / aanwezig

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen