airco compressor probleem

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Seat
Merk
Seat
Model
Alhambra
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2000
Reacties
10
Bekeken
6766
Gepost: 22-05-2003 19:05
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen

Ons bedrijf is vanaf april dit jaar stek erkend.Vanaf deze periode hebben we al een aantal auto's waar de airco leeg van was.Na vullen van de airco funtioneerde de airco gedurende een week prima,maar na deze week kwam de klacht dat ie niet meer deed.Was het systeem weer leeg?Het antwoordt is NEE.Heb de drukken gemeten bij aansluiten en dit bedroeg zo 5,5 BAR,normaal in mijn ogen.Bij het aanzetten van de airco werd de compressor gewoon ingeschakeld.De persdruk liep ligt op tot zo 6 Bar en zuigdruk tot zo 4,5 a 5 BAR.Dit is natuurlijk niet goed,maar waar ligt het probleem.Doordat de persdruk niet goed kon oplopen tot zo 10 BAR (wat normaal is)en de zuigdruk tot zo 2 BAR,moest het gezocht in een inwendige lekkage.Het bleek de COMPRESSOR te zijn die dus inwendig lek was.Na het vervangen was van dit onderdeel bleek ie weer in orde te zijn.

Vandaar kregen we weer zo auto binnen,een week geleden afgevult en de airco deed het weer niet goed.Drukken in orde en ik kwam tot de zelfde conclusie,compressor inwendig lek.

Beide auto's waren een SEAT alhambra die een variabele compressor hebben.

Mijn vraag is:zijn er meer van dit soort gevallen bekend bij airco systemen dat na het vullen de compressor het begeeft of heeft iemand een tip waar misschien op moet letten.Bij mij was het toevallig in beide gevallen een seat alhambra,maar mischien zij er andere mensen die zelfde problemen hebben die ik met deze auto's had.

Ik heb zelf dus nog niet zoveel ervaring in het vullen of werken aan airco,dus alle bruikbare tips zijn welkom.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.