Remlichtschakelaar Probleem P0571

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Seat
Merk
Seat
Model
Altea
Type
Altea
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006/9
Brandstof
Diesel
Reacties
21
Bekeken
5986
Gepost: 23-01-2015 09:59
Professional

MadOne

1e Monteur/Diagnose Tech.
Universeel

Lid sinds: 13-09-2010
76 bijdragen
Geachte collega's

Ik ben bezig met een Seat Altea XL uit 2006. Auto heeft het volgende probleem.

Een maand geleden kwam de auto binnen met knipperende gloeilampje. Auto uitgelezen en bleek dat de remlicht schakelaar stuk was. Nieuwe schakelaar besteld en gemonteerd. Op dat moment was het probleem weg. Kon in de meetwaardes zien dat beide schakelaars bediend werden.

Twee dagen later kwam de klant terug en had weer zelfde probleem. Gloeilampje was weer aan het knipperen. Auto weer uitgelezen en het was inderdaad weer zelfde probleem(P0571 Remlichtschakelaar positie niet logisch). En bij meetwaardes kon ik zien dat alleen rempedaalpositie bediend werd maar remlichtschakelaar niet.

Het gaat hier om een remlichtschakelaar die aan de onderkant van de hoofdremcilinder zit. Met 4 aansluitingen.

Ben gisteren gaan meten en zoeken of ik iets kon vinden en kwam tot conclusie dat de remlichtschakelaar weer kapot was. Alle verbindingen waren in orde en alle spanningen. Als ik de steker doorverbind dan kan ik in het meetwaarden blok gewoon zien dat het component bediend wordt. Dus conclusie nieuwe remlichtschakelaar. Nieuwe schakelaar besteld en gemonteerd en ja probleem was inderdaad weg.

Alles weer in elkaar gezet en een stukje gaan rijden, alles was goed tot dat ik terug bij de zaak kwam. Gloeispiraal begon weer te knipperen. Auto binnen gezet, uitgelezen en ja hoor weer zelfde fout code.

Weer gaan meten en weer remlichtschakelaar kapot. Ik denk dat op een of ander manier remlichtschakelaar te veel stroom weg trekt en dat daar door de transistor die in de remlichtschakelaar zit kapot gaat.

Heb een schema bijgedaan. Het probleem zit bij het component F47 tussen het pootje 2 en 4. Maar ik kan niet achterhalen hoeveel stroom dat daar door heen moet gaan.

Als er iemand is die me hier mee kan helpen hoor ik het graag.

Gemeten

Massa van de component is in orde. Toevoer spanning 12 V is ook in orde. Stroom door remlichtschakelaar 30mA Stroom door rempedaal positie sensor 7mA

Uitgelezen met

KTS 570

Foutcodes

P0571

Bijgewerkt door MadOne op 23-01-2015 09:59

Downloads (1)

  • img_20150123_0001.pdf


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken