Overslaan tijdens deellast na monteren nieuwe nokkenas

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Seat
Merk
Seat
Model
Exeo
Type
Exeo
Uitvoering
-
Bouwjaar
2011
Brandstof
Benzine
Reacties
36
Bekeken
1084
Gepost: 07-07-2022 17:07
Professional

HENKJCS

Diagnosetechnicus
JCS Service
Universeel

Lid sinds: 07-10-2015
156 bijdragen

Seat Exeo met het volgende probleem;

P0341 nokkenasstandsensor; onaannemelijk signaal. Met de Autel MaxiScope een meting gedaan. (Zie foto 4). Zo hoort het signaal te zijn. (Zie foto 3). Zo hoort het dus niet te zijn. De foutcode treed dan ook op. Na een aantal zaken gecontroleerd te hebben zijn we erachter gekomen dat de nokkenas brug helemaal ingelopen was. (Zie foto's 1+2). Het zeefje was ook deels weg, oorzaak -> gevolg. 

Nadat wij dit hebben gezien besloten om de nokkenas inclusief versteller, nokkenas brug en regel ventiel te vervangen (OE onderdelen). Probleem is na het vervangen opgelost alleen is er een andere probleem terug gekomen. Hier heb ik jullie hulp bij nodig want ik kan er mijn vinger niet achter krijgen.

Wij hebben dit probleem al eens eerder gehad bij een Seat Altea met de zelfde 1.8TSI 118KW alleen dan met een andere motorcode. Wij hebben toen ook een topic aangemaakt op dit forum. https://www.amtgarageforum.nl/seat/altea/slaat-over-op-meerdere-cilinders-44414.html

Het probleem is als volgt; tijdens het deellast rijden, ongeveer 2000 tpm, rustig versnellen gaat de motor misfires geven. Bij volgas geven merk je het niet. Nokkenas versteld ook gewoon goed alleen nu denken wij dat hij te traag of te snel versteld. Hoe kunnen wij dit controleren met een scope zonder de nokkenas weer te demonteren? Kan het misschien de oliedruk zijn naar de nokkenasbrug? 

Bij de vorige casus hebben wij de nokkenas inclusief versteller op goed geluk vervangen. Daarna de scope er nog opgehad maar geen verschil kunnen zien.

 

Gemeten

Nokkenas-> krukas signaal Aansturing inlaat nokkenas verstelling

Uitgelezen met

Autel, VCDS

Foutcodes

Misfire op meerdere cilinders

Bijgewerkt door HENKJCS op 07-07-2022 17:07

Downloads (4)

  • nokkenas-brug-schade.jpeg
  • nokkenas-schade.jpeg
  • nokkenassignaal-niet-goed.jpeg
  • seat-exeo-nokkenassignaal-goed.jpeg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.