1.2 TSI G247 Brandstofdruk onaanemelijk signaal

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Seat
Merk
Seat
Model
Ibiza
Type
Ibiza
Uitvoering
1.2 TSI Style
Bouwjaar
2012
Brandstof
Benzine
Reacties
14
Bekeken
1400
Gepost: 09-04-2020 09:49
Professional

SeatSkodaM


Anders/Overig

Lid sinds: 07-10-2019
26 bijdragen

Beste AMT leden,

Momenteel ben ik bezig met een storing bij een Seat Ibiza met een CBZ 77KW motor. De storing komt heel af en toe voor. De auto start heel moeilijk of valt tijdens het rijden uit.

De foutcode die dan tevoorschijnkomt is op de Sensor in het hogedruk gedeelte van het brandstofsysteem (G247). Onaanemelijk signaal.

De auto is eerder door iemand anders onder handen genomen en die heeft de G247 vervangen en ook al de hogedruk pomp. Aangezien de storing niet vaak voorkomt is het oplossen ook moeilijker van dit probleem. Het was hiermee ook niet opgelost.

Daarom ben ik zelf gaan meten aan het lagedruk gedeelte. Met een manometer tussen de aanvoer vanuit de tank en de hogedruk pomp. Ook heb ik met een scoop het PWM signaal naar de opvoerpomp gemeten. Daarnaast heb ik via livedata ook de hogedruk en lagedruk gemeten.

Tijdens het meten is de storing niet voorgekomen maar viel mij wel iets anders op. Volgens elsa moet de druk tussen de 4 en 7 bar zijn wanneer je via Odis de brandstofpomp aangestuurd. Deze word aangestuurd en de manometer geeft 5,5 bar aan. Vervolgens doe ik hem (niet opgegeven door elsa) starten. Stationair 5,5 bar. Vervolgens gaan we toeren maken en zakt de druk naar 2 bar. Geen foutcodes of stotteren. Live data geeft aan 2 bar lage druk en 60 bar hoge druk. Het PWM signaal blijft ook hetzelfde ( 8 volt).

Weet iemand toevallig of het gene wat ik hier meet juist is ? Het inzakken van de druk vond ik namelijk een beetje vreemd.. net als het niet meer aansturen van de opvoerpomp wat ik eigenlijk wel had verwacht.

Groeten Melvin

( er was een TPI over deze storing betreffende klemkracht van de stekker en deze heb ik al gecontroleerd en was goed.)

Gemeten

Lagedruk gebied ( manometer livedata) hogedruk gebied (livedata) Aansturing opvoerpomp

Uitgelezen met

Odis , Fluke 125

Foutcodes

G247 brandstofdruk onaanemelijk signaal

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.