ABS-lamp blijft branden, rem RV zat vast

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Seat
Merk
Seat
Model
Ibiza
Type
Ibiza
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002/5
Brandstof
Benzine
Reacties
9
Bekeken
2435
Gepost: 13-07-2011 19:55
Professional

autoveurink

After sales manager
Auto Veurink
Universeel

Lid sinds: 27-11-2007
148 bijdragen

Een klant van me mailde dat het ABS-lampje bleef branden. zou ik uitlezen. Echter even later belde hij dat de auto niet meer aan wilde pakken (ja zie elders op dit forum, vreemde storing, die meld ik nog).

Op sleep heeft men dus de auto bij mij gebracht waarbij me direct een doordringende lucht opviel alsof er een rem vast had gezeten. De remschijf rechtsvoor was gloeiend heet en een beetje blauw.

het is niet een kwestie van de rem vasthouden want links was goed. Echter, na de auto op de brug gehad te hebben en uitgelezen en even rijden, is er aan de rem niets meer te zien, glijpennen remtang los, zuiger los, blokken los in de houder en remt goed.

foutcodes:012D, relais pompmotor foutief en  0522, fout in engine controleunit. wie heeft dit wel eens meegemaakt, moet ik het inderdaad in de ABS-unit zoeken?

Gemeten

remtest + proefrit + visuele controle.

Uitgelezen met

Bosch KTS 570

Foutcodes

012D en 0522

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen