Cilinder 2 overslag, geen oliedruk warm kop.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Seat
Merk
Seat
Model
Ibiza
Type
Ibiza
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
702
Gepost: 23-03-2020 16:46
Professional

bcspeters


Universeel

Lid sinds: 25-07-2016
60 bijdragen

Goedemiddag,

Deze auto is binnengekomen met een harde tik in de motor en liep op 3 cilinders. Auto was niet uit te lezen er is een after market radio gemonteerd. Radio afgekoppeld en inmiddels meerdere storingen aanwezig ivm loshalen bobine en injectoren. Na het wissen van de storingen proefgereden om de storing op te wekken, is niet meer gelukt. Besloten om het kleppendeksel te demonteren en de klepstoters te controleren. Klepstoter cilinder 3 kapot. Ook is er teveel pakkingresten gevonden die oliegaatjes blokkeerde(Koppakking vervangen bij andere garage). Na de reparatie liep de auto weer goed.

Na een week auto weer binnen gekregen en liep weer op 3 cilinders. Cilinder 2 verbranding probleem herkent. Bobine cilinder 2 vervangen en de bougie's. Probleem opgelost.

Weer een aantal dagen later wederom op 3 cilinders draaien alleen stationaire en op toeren niks merkbaar. Met als extra storing oliedruk melding gehad.

Oliedruk cilinderkop valt weg bij warme motor, nokkenaslagers mogelijk versleten.

Kan hier ook de cilinderoverslag van komen op cilinder 2?

-Compressie 14 bar op alle cilinders

-Injectoren los gehaald en hebben een mooi sproei beeld

-Injectoren gewisseld van positie

-Bobine aansturing gemeten is ok

-4 nieuwe bobines gemonteerd om te proberen, geen effect gehad.

-Cilinderlektest uitgevoerd geen lek aanwezig

 

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen