Communicatie storing ABS

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Seat
Merk
Seat
Model
Ibiza
Type
Ibiza
Uitvoering
-
Bouwjaar
2012/8
Brandstof
Diesel
Reacties
11
Bekeken
3171
Gepost: 11-11-2015 16:32
Professional

jeffrey89


Merkspecialist

Lid sinds: 14-03-2015
44 bijdragen

 Goedemiddag,

 

Ik heb hier een Seat Ibiza staan met allemaal brandende storingslampjes op het instrumentenpaneel. Er is al het een en ander aan gebeurd maar tot op heden nog zonder succes.

Auto kwam binnen in noodloop en een niet werkende stuurbekrachtiging. Na de auto uitgelezen te hebben wees alles richting de ABS. Alle regelapparaten stonden vol communicatie storingen mbt het ABS systeem. Storingsgeheugen gewist en proefrit gemaakt. Dit ging een aantal kilometer goed totdat het gloeispiraaltje weer begon te branden. Storing uitgelezen, gaf storing: Geen communicatie met ABS regelapparaat.

Voedingen en massa op de abs pomp gecontroleerd. Deze waren in orde. Zag wel aan de stekker dat er eerder aan was gemeten. Meetstekkers waren nogal lomp in de stekker gedrukt. Aan de hand van de meting besloten om de abs pomp + regelapparaat te vervangen voor een exemplaar van de sloop. Systeem netjes oplucht en regelapparaat gecodeerd met Odis. Ook direct het schutbord uitgebouwd om de kabelboom te controleren op beschadigingen. Had begrepen dat deze nog wel eens kortsluiting willen maken in die waterbak. Kabelboom visueel gecontroleerd totdat deze via het schutbord binnen de auto ingaat. Geen enkele beschadiging kunnen waarnemen. Zit netjes ingetaped en vastgesnoerd op diverse plekken vanuit de fabriek. Geen slijtplekken zichtbaar. 

Alles weer terug gemonteerd en proefrit gemaakt. Auto bleef storingsvrij. Ongeveer 4 dagen in de auto gereden zonder problemen. De dag dat ik de auto aan de klant wil afleveren rijd ik de auto naar buiten en direct na het aanslaan branden er weer allerlei lampjes op het instrumentenpaneel. Weer storingen mbt communicatieprobleem. 

Meetwaardes controleerd in de diagnose interface. Deze meetwaardes zei dat er communicatie is met het abs regelapparaat. Voor de zekerheid toch de gateway vervangen. Helaas zonder succes. Storingen gewist. Tijdens proefrit toch weer abs lampje gaan branden. Tijdens proefrit viel ook de kilometerteller naar 0 en sprong daarna weer bij. Dacht daarom dat af en toe de voeding wegvalt. Daarom ook het relais 515 vervangen. Helaas ook zonder succes. 

Storingen komen gelijk terug na het wissen dus ze zijn permanent. Meetwaardes van de gateway nogmaal gecontroleerd. Deze geeft nu aan dat er geen communicatie is met de ABS. Stekkers en kabelboom bewogen op diverse plekken maar hierdoor veranderde de waarde niet. Can H en L op regelapparaat gemeten. Deze zijn 2.3V en 2.6V met contact aan.

Heb helaas geen schema's van de auto. De dealer wil me daar niet echt mee helpen en autodata geeft ook niks weer voor deze auto. 

Heeft iemand een idee wat ik nog meer kan controleren?

Alavst bedankt!

 

Gr Jeffrey

 

 

Gemeten

Voedingen en massa op abs regelapparaat. Can L op regelapparaat: 2.3V Can H op regelapparaat: 2.6V

Uitgelezen met

Vag com, Odis

Foutcodes

U012100

Downloads (1)

  • 12-xtp-3.docx


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen