Zelfde kop, verschillende nokkenassen?

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Seat
Merk
Seat
Model
Ibiza
Type
Ibiza
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003
Brandstof
Diesel
Reacties
6
Bekeken
2176
Gepost: 26-02-2013 13:50
Professional

Klus

Eigenaar/monteur
Universeel

Lid sinds: 11-09-2012
189 bijdragen

 De kop uit een ander topic

 http://www.amtgarageforum.nl/seat/ibiza/welk-onderdeel-is-dit-34879.html

bleek toch te ver heen te zijn voor hergebruik, dus heb ik een tweedehands kop op de kop(!) getikt, met weliswaar hetzelfde partnummer, maar toch een verschil.

Nr is 045 103 373H V420   en iets verder op de kop staat WWO. De nieuwe kop heeft dezelfde nummer, maar de vermelding WWO H. Bouwjaar of motorcode niet meer te achterhalen, maar wel jonger dan mijn exemplaar. Voor de rest zien die koppen er identiek uit, zou die letter H iets uitmaken?

Nu zie ik een klein verschil in de vorm van de injectie-nokken, de nieuwe nokken hebben, in tegenstelling tot de oude, een vlak punt op de overgang (ik hoop dat de foto's dit kunnen tonen). De oude nok loopt gelijkmatiger van hoog naar laag, Er is geen sprake van andere slijtage, de nokken zijn origineel iets verschillend. Zou ik de nieuwe nokkenas ongestraft kunnen laten zitten, en zou het monteren van de oude as geen risico opleveren, omdat hij niet in deze kop is ingesleten?

 

Downloads (2)

  • u.jpg
  • v.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen