Seat leon 5F 1.6 TDI kachel verwarming werkt niet enkel rechterkant lauwe warmte de rest koud

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Seat
Merk
Seat
Model
Leon
Type
Leon
Uitvoering
-
Bouwjaar
2014/6
Brandstof
Diesel
Reacties
23
Bekeken
2865
Gepost: 18-01-2020 21:09
Professional

marceldeijkers

Student
van mossel
Anders/Overig

Lid sinds: 17-01-2020
8 bijdragen

Beste,

Ik heb een probleem met een seat Leon 1.6 TDI ST van 2014

De wagen heeft climatronic erop zitten.

Waterpomp en kvs zijn 6500km nog gedaan en is op pijl, auto wordt netjes warm zowel de olie als kvs, olie altijd rond de 95/105 gr en kvs loopt op naar 90gr.

Nu krijg ik geen warme lucht in de auto, alle knoppen van de klimatronic werken en je hoort ook de kleppen bewegen. Zet je de airco aan dan wordt de auto ijskoud en snel, zet je de airco uit en zet je hem op 25gr of HI dan wordt er niks warm uit links, midden die 2 maar rechts komt dan nog lauwe lucht.

Ik vermoed dat er ergens een regelunit/klep zit die de warmte de wagen inlaat die defect is, maar dat verklaard niet echt dat er rechts wel beetje warme lucht komt en bij de rest niet ?

Auto is uitgelezen en er komen geen fouten naar boven bij dit deel en de test van de kleppen doorloopt hij gewoon..

Wat kan het zijn? Heb wel eens gehoord van een raar geluid/kloppend vanuit het interieur dus mijn vermoeden is ergens een klep/schijf die niet 100% is.

 

 

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.