16712 (P0328)Klopsensor of misfire?

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Skoda
Merk
Skoda
Model
Fabia
Type
TYPE 5J
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007
Brandstof
Benzine
Reacties
31
Bekeken
594
Gepost: 31-05-2023 22:43
Professional

Hado45

Eigenaar
Universeel

Lid sinds: 03-08-2012
153 bijdragen

Beste mensen, we hebben deze fabia binnen. Deze auto hebben we zelf verkocht met de jaarwisseling en heeft 3 maanden goed gereden. Nu duikt zo nu en dan deze storing op. Het toevallige is dat er 2 weken voor het beginnen van deze storing een onderhoudsbeurt is gedaan.

Maar aangezien deze storing in mijn ogen op het circuit pingelsensor duidt is mijn vraag of deze storing toch kan komen door een misfire?? En dat ik dus misschien meer moet kijken naar de hoek van bobine of bougies. Deze laatste zijn dus met de beurt vervangen. Op zich zou ik hier eerder de typische storing misfire cil 1/2/3/4 verwachten..

Verdere info; klant heeft ervaren als motorstoringslampje aangaat, vermogen wegvalt. Lampje gaat ook soms vanzelf weer uit. Lampje is bij ons nog niet aangegaan met proefrijden. Heb eigenlijk maar 1 keer een lichte stotter gevoeld die ca 1 minuut aanhield.

Gemeten

Bekabeling van motor ecu naar sensor is goed. Sensor zelf geeft een weerstand van 4,4 mega ohm. Leek me aan de hoge kant maar als ik een nieuwe van een ander merk bestel meet ik hetzelfde

Uitgelezen met

Autel maxisys

Foutcodes

16712 Klopsensor, signaal te hoog

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken