immobilizer geeft niet vrij / kabelboom breuk door oxidatie

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Skoda
Merk
Skoda
Model
Fabia
Type
TYPE 6Y
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003
Brandstof
Benzine
Reacties
12
Bekeken
585
Gepost: 20-11-2020 21:15
Professional

wkhoek

Directeur / eigenaar
Universeel

Lid sinds: 20-09-2015
326 bijdragen

Na een rit kreeg de klant de motor opeens niet meer gestart en heeft de auto naar ons toegesleept. Accu was inmiddels leeg gestart.

Hulpstart aangesloten en je hoort bij het inschakelen van het contact, enkele relais voortdurend spontaan wat klikkeren en klakkeren. Op het instrumentepaneel gaan ook de standaard controle lampjes telkens een fractie uit en de gasklep hoor je telkens zoemen en klakken om de basis instelling op te zoeken.

Uitgelezen geeft:
-17978 ECU geblokkeerd (wordt door immobilizer gedaan)
-17972/67/62/53 gasklep storingen.

Na wat speurwerk een kabelbreuk en een geoxideerd stuk kabel gevonden bij linkerchassis balk / parafan. Deze hersteld, hierna vind gasklep basisstand en is dan stil, lampjes op dashboard weer stabiel maar starblokkering wordt niet vrij gegeven.

Bij uitlezen in ECU nu nog:
-17978 ECU geblokkeerd en in
-startblokkering staat 01177 geen communicatie. 

het instrumentenpaneel inmiddels losgenomen omdat daar slechte solderingen zouden kunnen zijn, maar die zien er allemaal goed uit. 2e sleutel is er inmiddels bij, zelfde klachten.

motor slaat nu telkens 1 seconde aan en weer af en dus lijkt het samen met de codes op een immobilizer probleem. Toevallig iemand die een overzicht heeft van de multiconnector op de ECU? (heb Haynes pro maar daar vind ik het niet)

alle suggesties zijn welkom

 

Gemeten

uitgelezen/kabelboom gerepareerd

Uitgelezen met

autocom

Foutcodes

17978 ECU geblokkeerd en in startblokkering staat 01177 geen communicatie. 

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen