Lekstroom

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Skoda
Merk
Skoda
Model
Fabia
Type
TYPE 5J
Uitvoering
-
Bouwjaar
2009/10
Brandstof
Benzine
Reacties
14
Bekeken
952
Gepost: 30-05-2018 09:30
Professional

alfred77


Dealer

Lid sinds: 29-08-2016
19 bijdragen

Goedendag,

Bij ons staat een Skoda Fabia 2 van 2009 met een lekstroom probleem.

Normaal is dit redelijk eenvoudig te vinden maar bij deze auto is het probleem niet constant.

Het lijkt erop dat er een aantal modules / de raammotoren met geïntegreerde deurmodule niet in ruststand komen.

Als de auto in rust (na een uur waarna de lekstroom niet meer daalt)/ is er soms een lekstroom aanwezig van 100ma. Deze is terug te leiden naar de twee raamzekeringen van 25ampere voor de linker en rechter deuren. Bij het uittrekken van de zekering links daalt de lekstroom 50ma en bij de rechter zekering ook 50ma. Onlangs zijn er wel 2 raammotoren voor vervangen i.v.m. haperen. Nu opnieuw de raammotor linksvoor vervangen omdat bij het uitwisselen dit het probleem bleek te zijn. (dit was alleen een stekker oversteken en de eindstops waren niet ingeleerd) Het leek erop dat deze niet in ruststand komt. Echter zodra de nieuwe raammotor gemonteerd is en de eindstops zijn ingeleerd begint het probleem opnieuw.

Als ik de comfortmodule (niet de bcm) uitwissel met een andere auto is het probleem weg, als ik dan opnieuw de oude comfort module monteer is bij deze het probleem ook opeens weg. Na een poos alles bediening is het probleem er weer.

Het lijkt een typische bus-rust storing

Wij weten niet goed of de raammotoren met linbus of iets anders worden aangestuurd vanuit de bcm. Onderling zitten de raammotoren wel met linbus aan elkaar verbonden. 

Iemand een idee?

Gemeten

Alle deur schakelaars (geïntegreerd in het slot) zijn goed. Alle draaddoorvoeren in de deuren zijn heel. Raammotor l.v. + r.v. vervangen i.v.m. een ander probleem. (toen leek het dit probleem te beginnen) en nu nog een raammotor l.v. gemonteerd omdat deze niet in rust leek te komen. Comfort module uitgewisseld.

Uitgelezen met

geen storingen aanwezig

Bijgewerkt door alfred77 op 30-05-2018 09:39
Bijgewerkt door alfred77 op 30-05-2018 09:41
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.